MBK A/S

En god pause for hjernen er ikke en almindelig pause


Dato og tid

Mandag d. 3. december 2018 kl. 18:00 til 19:30

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 2. december 2018 kl. 16:00

Sted

MBK A/S
Pilestræde 61
1112 København K
Denmark

Arrangør

MBK A/S
+45 3543 4474
mail@MBK.dk

En god pause for hjernen er ikke en almindelig pause

Vores hjerne er blevet vores mest brugte redskab, men vi plejer den ikke. Førhen var vores arbejde meget fysisk, men nu er det meste manuelle arbejde erstattet med mentalt arbejde. Vi bliver mere og mere pressede både på arbejdet og i privatlivet med krav om effektivitet, vi skal være gode forældre, være fit og sunde osv. Samtidig har vi fået smartphones, der konstant lokker os med underholdning, nyheder, opdateringer osv. Det er ikke mærkeligt, at vi bliver mere og mere stressede. Pensionsselskaberne oplever også store stigninger i antallet af stressramte, f.eks. har undersøgelser vist at PFA har 43% flere stress-skader via helbredssikringen. Ifølge Det Danske Institut for Stress har 25,1% et højt stressniveau, 35.000 er hver dag sygemeldt med stress, og hvert år dør 1400 af stress (tal fra 2017). Hver stressramt kan koste op til 5 millioner kroner.

Peter Lund Madsen fortalte om vores superhjerner i en fremragende dokumentar i DR i 2018. Vores superhjerner har brug for pauser, udtaler han. Flere og flere forskere siger det samme: “Vi skal give os selv tid til ind imellem at trække vejret dybt og sætte hastigheden ned en stund” (lektor Einar Baldvin Baldursson, ekspert i stresslidelser og arbejdsliv, Aalborg Universitet).

Analyseinstituttet Wilke har i 2014 undersøgt, hvor mange danskere som holder pauser. Hver fjerde dansker holder sjældent eller aldrig pauser. Ud af dem som holder pauser tror mange, at en kaffepause, lidt snak med kollegaerne eller at tjekke mobiltelefonen er en pause. Men vores hjerner arbejder stadig videre. Så uanset hvor godt det kan være at tale med kollegaer eller at opdatere sig med nyheder, så giver det ikke hjernen den tiltrængte pause, den har brug for.

Peter Lund Madsen forklarede, at hjernen både har en tænkende del og en værende del. For at genopfriske den tænkende del af hjernen, skal vi i stedet fokusere på den værende del. Det kan man gøre ved at opsøge helt andre sanseindtryk og ved at skifte tempo. Mindfulness, meditation, ophold i naturen og sceneskifte hjælper enormt. Samtidig er det med til at øge vores kreativitet, fordi vi får nye impulser. I vores tid har vi brug for kreativitet, men i vores arbejdsiver glemmer vi at skabe et godt udgangspunkt for det.

Det kan være svært at holde gode pauser alene, og jeg vejleder derfor medarbejdere i at holde gode pauser sammen på faste tidspunkter - med ledelsens opbakning. Blot 15 minutter kan gøre underværker. Hurtigt viser det sig, at medarbejderne reducerer risikoen for stress og de får det bedre: "MIND BREAK giver mig ny energi, og jeg kan se mine opgaver klarere. Mit hoved er dejligt tømt og friskt efter MIND BREAK". "Jeg synes, at det har været et supergodt afbræk i hverdagen. Utroligt hvad bare små 10 minutter væk fra skærmen kan gøre. Tankevækkende, at man ofte synes, at der ikke er tid – når 10 minutter kan gøre en stor forskel"

​Med dette foredrag får du skærpet opmærksomheden på de vigtige pauser for hjernen, og du får mange tips til, hvad du selv kan gøre både i løbet af arbejdsdagen og i løbet af hverdagen.

Undervejs i foredraget vil du få mulighed for at øve dig i gode pauser for hjernen.Benedicte Due
Benedicte Due tilbyder virksomheder forløb med guidede pauser i firmaet MIND BREAK. Når pausen er guidet, er det meget nemmere for medarbejderne at koncentrere sig om pausen, og de får mange tips til, hvordan de selv kan holde pauser. Forløbet er ukompliceret at starte op, da det blot kræver et lokale med stole. Benedicte Due har flere års positiv erfaring med at guide pauser i forskellige virksomheder, og heldigvis får flere og flere virksomheder øjnene op for vigtigheden af at tilbyde dette personalegode til sine medarbejdere.

​​Benedicte har over 25 års erfaring med at indgå i IT-udviklingsprojekter, både i private og offentlige virksomheder. Benedicte kender derfor til at arbejde koncentreret med opgaver i storrum under tidspres i en foranderlig verden og med mange kollegaer, kunder, leverandører og andre, som man skal samarbejde med. Ud over arbejdet kender jeg presset ved også at have børn, familie, venner, bolig og fritidsønsker. 

​Benedicte siger: ”Jeg har altid presset mig selv i arbejdslivet. Det gik fint om formiddagen, men om eftermiddagen blev jeg træt, selvom jeg meget gerne ville løse opgaver og være effektiv og have energi til familien. For flere år siden blev jeg, af flere årsager, sygemeldt med stress i en periode, og siden da har jeg tydeligere kunnet mærke, når jeg var ved at nå min grænse”.

​Benedicte har beskæftiget sig intensivt med mindfulness siden 2014. Siden da har hun uddannet sig til mindfulness instruktør og underviser nu i det. Hun har  på sin arbejdsplads afholdt guidede pauser, MIND BREAK, to gange om ugen for kollegaer i flere år. Det startede som et kortvarigt tilbud, men deltagerne mærkede hurtigt den positive effekt, og derfor er medarbejderne fortsat inviteret til MIND BREAKS og Benedicte har nu flere kunder i private og offentlige virksomheder. Hun underviser desuden i mindfulness hos bl.a. Brahma Kumaris og FOF.


Dato, tid og sted
Mandag den 3. december 2018 kl. 18.00-19.30 hos os i Pilestræde 61, 1112 København K (500 meter fra Nørreport).

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

MBK A/S
+45 3543 4474
mail@MBK.dk